Uitvaartsparen

Uitvaartsparen

Het kan verstandig zijn om een bedrag voor de kosten van uw uitvaart opzij te zetten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen middels het Fonds van Vooruitbetaling van De Laatste Eer.

Uitvaartsparen is anders dan verzekeren. U spaart een bedrag, ontvangt jaarlijks rentebijschrijving over het spaarsaldo en heeft zo een bedrag opzij staan dat u in z'n geheel kan besteden aan de uitvaart. Voordelen van uitvaartsparen ten opzichte van verzekeren zijn:

  • Er worden geen leeftijds- en/of gezondheidsvragen gesteld
  • Uw gespaarde vermogen groeit; u ontvangt jaarlijks rente over uw spaarsaldo
  • U spaart zoveel en zo snel als u zelf wilt
  • Het gespaarde bedrag kan in z'n geheel besteed worden aan de uitvaart

Fonds van Vooruitbetaling
De Laatste Eer heeft hiervoor het 'Fonds van Vooruitbetaling' in het leven geroepen. Via dit fonds kunt u veilig sparen voor uw uitvaart.

De gelden worden in principe aangehouden via deposito’s bij Nederlandse banken. Echter, De Laatste Eer tracht met een effectenportefeuille op een zeer verantwoorde wijze een passend en hoger rendement te behalen voor haar deposanten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: defensief en duurzaam beleggen. Er wordt belegd in stabiele beleggingsfondsen, zodat een maximale spreiding is gegarandeerd met een beperkt risico. Er wordt ook slechts een gedeelte van de ingelegde gelden van het fonds belegd, tot een maximum van 50%. Iedere deelnemer aan het fonds blijft de garantie houden dat zijn inleg voor 100% wordt gegarandeerd.

Vanzelfsprekend wordt ook duurzaam belegd, met andere woorden, er wordt niet belegd in fondsen die op welke wijze dan ook te maken hebben met bijvoorbeeld kinderarbeid of de wapenindustrie. 

Alleen voor leden
Het fonds staat alleen open voor leden van De Laatste Eer. U kunt het gewenste bedrag naar wens in één keer of in termijnen storten (minimumbedrag van € 10 per storting), waarna jaarlijks de rente wordt bijgeschreven. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer dit bedrag wordt gestort.